Zawijaski z tuńczykiem i papryką


Składniki
dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
1 czerwona i 1 żółta papryka
2 fileciki anchois w oliwie
1 łyżeczka kaparów
50 g majonezu
kilka liści sałaty
oliwa z oliwek
sól
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
1 czerwona i 1 żółta papryka
2 fileciki anchois w oliwie
1 łyżeczka kaparów
50 g majonezu
kilka liści sałaty
oliwa z oliwek
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Rozgrzej piekarnik do 200° i piecz paprykę w całości przez ok. 30 minut, przewracając ją od czasu do czasu.
2. Drobno posiekaj odsączonego tuńczyka, kapary, anchois i wymieszaj je z majonezem.
3. Paprykę obierz ze skórki, miąższ każdej z nich podziel na cztery kawałki.
4. Każdy kawałek papryki posmaruj farszem z tuńczykiem i zwiń, tak by powstały ruloniki. Ułóż na talerzach po dwa ruloniki, obok połóż kilka liści sałaty. Wszystko polej oliwą z oliwek, posyp pieprzem i podawaj.