Zawijaski z grillowanego bakłażana z tuńczykiem i rukolą


Składniki
dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w sosie własnym (160 g)
12 plastrów grillowanego bakłażana
24 pomidorków daktylowych
40 g rukoli
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
1 cebulka dymka
sól i pieprz
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w sosie własnym (160 g)
12 plastrów grillowanego bakłażana
24 pomidorków daktylowych
40 g rukoli
2 łyżki oliwy z oliwek extra vergine
1 cebulka dymka
sól i pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Pomidorki przekrój na 4 części, posiekaj kilka liści rukoli i cebulkę.
2. Połącz pomidorki z cebulką i rozdrobnionym tuńczykiem, przypraw solą i pieprzem.
3. Posmaruj tak przygotowanym farszem każdy plaster bakłażana. Dodaj kilka liści rukoli i zwiń plastry, tak by powstały ruloniki.
4. Ułóż je na talerzach, posiekaną rukolę wymieszaj z oliwą z oliwek i tak przygotowanym sosem polej ruloniki.