Wrapy z hummusem, tuńczykiem i warzywami
Składniki
SKŁADNIKI (dla 3 osób):
Hummus:
pół szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 łyżka pasty tahini
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki ciepłej wody
4 pieczone marchewki
duża szczypta kuminu
½ ząbka czosnku
sól, pieprz
+
120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 tortille
6 rzodkiewek
kiełki rzeżuchy
2 ogórki gruntowe
Hummus:
pół szklanki ugotowanej ciecierzycy
1 łyżka pasty tahini
1 łyżka oliwy z oliwek
2 łyżki ciepłej wody
4 pieczone marchewki
duża szczypta kuminu
½ ząbka czosnku
sól, pieprz
+
120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
3 tortille
6 rzodkiewek
kiełki rzeżuchy
2 ogórki gruntowe
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Ciecierzycę odsącz z zalewy (jeśli korzystasz z tej w puszce).
2. Czosnek obierz. Wszystkie składniki na humus miksuj blenderem kilka minut, aż masa uzyska jednolitą konsystencję. Jeśli hummus będzie za gęsty, możesz dodać więcej wody.
3. Tortille połóż w połowie na kawałku folii aluminiowej i posmaruj hummusem. Rzodkiewki i ogórki pokrój i połóż na hummusie. Dodaj kawałki tuńczyka i rzeżuchę. 4. Tortillę zwiń w rulon i zawiń w folię dzięki czemu dłużej zachowa swój kształt.
4. Zjedz od razu - lub zabierz do pracy!