Wrap z tuńczykiem


Składniki
Na 4 porcje
4 tortille
4 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 dojrzałe pomidory
1 dojrzałe awokado
4 łyżki majonezu
2 marchewki
50 g mieszanych sałat
½ cytryny
sól i pieprz do smaku
4 tortille
4 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 dojrzałe pomidory
1 dojrzałe awokado
4 łyżki majonezu
2 marchewki
50 g mieszanych sałat
½ cytryny
sól i pieprz do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Obierz i zetrzyj marchewki, pomidory pokrój w kostkę. Obierz awokado, usuń pestkę i pokrój.
2. Podgrzej patelnię nieprzywierającą na małym płomieniu, dodawaj pojedynczo tortille i smaż na sucho przez ok. 30 sekund po obu stronach. Zdejmij z patelni.
3. Rozsmaruj łyżkę majonezu na każdej tortilli, ułóż plasterki awokado i odsączonego tuńczyka, udekoruj pokrojonymi w kostkę pomidorami, startą marchewką i sałatką.
4. Dopraw kilkoma kroplami soku z cytryny, szczyptą soli i posyp pieprzem. Zwiń tortille, upewniając się, że żadne nadzienie się nie wydostanie. Podgrzej szybko na patelni, przetnij na pół na ukos i podawaj.