Tuńczykowy burger


Składniki
dla 2 osób:
200 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 jajka
2 łyżki siekanego szczypiorku
mały ząbek czosnku
1 łyżka prażonego sezamu
2 bułki
połowa awokado
1 pomidor
½ czerwonej cebuli
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków
sól, pieprz
200 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 jajka
2 łyżki siekanego szczypiorku
mały ząbek czosnku
1 łyżka prażonego sezamu
2 bułki
połowa awokado
1 pomidor
½ czerwonej cebuli
olej do smażenia
patyczki do szaszłyków
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Składniki na burgery (tuńczyka, jajka, szczypiorek, czosnek i sezam) wymieszaj i tak przygotowaną masę odstaw na 20 minut do lodówki.
2. Po wyjęciu z lodówki ulep dwa burgery i usmaż je na niewielkiej ilości oleju. Bułki przekrój i podpiecz w piekarniku.
3. Na bułce ułóż sałatę, usmażone burgery, pomidora, awokado i cebulę, przykryj drugą połową bułki, zepnij patyczkami do szaszłyków.