Tuńczyk z sałatą o cytrynowym aromacie

Składniki

na 4 osoby:
2 x 160 g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
200 g mieszanki sałat
kilka rzodkiewek
1 cytryna
natka pietruszki
20 g obranych i uprażonych migdałów
50 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek extra virgin

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i oprószamy ją skórką z cytryny, skrapiamy sokiem z ½ cytryny, odrobiną pieprzu, oliwą i posiekaną pietruszką. 2. 2. Odstawiamy na bok i zostawiamy, aby wszystkie składniki przeszły smakiem.

    3. Na talerze wykładamy sałatę, doprawiamy ją odrobiną soli i oliwy, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i przyrządzoną wcześniej rzodkiewkę.

    4. Całość oprószamy pokruszonymi migdałami.

Najpopularniejsze przepisy