Tuńczyk z sałatą o cytrynowym aromacie


Składniki
na 4 osoby:
2 x 160 g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
200 g mieszanki sałat
kilka rzodkiewek
1 cytryna
natka pietruszki
20 g obranych i uprażonych migdałów
50 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
2 x 160 g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
200 g mieszanki sałat
kilka rzodkiewek
1 cytryna
natka pietruszki
20 g obranych i uprażonych migdałów
50 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Rzodkiewkę kroimy w plasterki i oprószamy ją skórką z cytryny, skrapiamy sokiem z ½ cytryny, odrobiną pieprzu, oliwą i posiekaną pietruszką. 2. 2. Odstawiamy na bok i zostawiamy, aby wszystkie składniki przeszły smakiem.
3. Na talerze wykładamy sałatę, doprawiamy ją odrobiną soli i oliwy, dodajemy rozdrobnionego tuńczyka i przyrządzoną wcześniej rzodkiewkę.
4. Całość oprószamy pokruszonymi migdałami.