Tuńczyk z imbirem i botwinką
Składniki
dla 4 osób:
3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
400 g botwinki
25 g imbiru w kawałku
2 ząbki czosnku
30 g oliwy z oliwek extra verigine
20 g orzeszków pinii
sól
3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek extra vergine
400 g botwinki
25 g imbiru w kawałku
2 ząbki czosnku
30 g oliwy z oliwek extra verigine
20 g orzeszków pinii
sól
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Myjemy i kroimy buraki w duże kawałki. Imbir obieramy ze skóry i kroimy w paski. Ząbki czosnku obieramy ze skorupek i kroimy na dwie części.
2. Na patelni z odrobiną oliwy podsmażamy czosnek i orzechy pinii, do momentu, aż się zarumienią.
3. Następnie dodajemy buraki, imbir, doprawiamy solą i podsmażamy przez ok 10 min.
4. Z patelni zdejmujemy czosnek. Na talerz wykładamy buraki i tuńczyka oraz kilka kromek podpieczonego chleba.