Tuńczyk z groszkiem i grzybami

Składniki

na 4 porcje
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
sałata
10 g suszonych podgrzybków
300 g świeżego, łuskanego grochu
½ cebuli
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól, pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Grzyby namocz w letniej wodzie, poszatkuj cebulę, porwij sałatę.

    2. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj groch, posól, dodaj pokrojone drobno grzyby i przefiltrowaną wodę po ich namaczaniu. Gotuj przez około 15 minut.

    3. Dodaj sałatę, dopraw solą i pieprzem, gotuj przez kolejne 5 minut.

    4. Odsącz tuńczyka i podawaj go z gorącym groszkiem i grzybami.

Najpopularniejsze przepisy