Tuńczyk z groszkiem i grzybami


Składniki
na 4 porcje
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
sałata
10 g suszonych podgrzybków
300 g świeżego, łuskanego grochu
½ cebuli
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól, pieprz
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
sałata
10 g suszonych podgrzybków
300 g świeżego, łuskanego grochu
½ cebuli
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Grzyby namocz w letniej wodzie, poszatkuj cebulę, porwij sałatę.
2. Cebulę podsmaż na oliwie, dodaj groch, posól, dodaj pokrojone drobno grzyby i przefiltrowaną wodę po ich namaczaniu. Gotuj przez około 15 minut.
3. Dodaj sałatę, dopraw solą i pieprzem, gotuj przez kolejne 5 minut.
4. Odsącz tuńczyka i podawaj go z gorącym groszkiem i grzybami.