Tuńczyk w sosie własnym z sałatką z pomarańczy i cebuli


Składniki
na 4 porcje
100 g odsączonego tuńczyka Rio Mare w sosie własnym
1 pomarańcza
1/4 czerwonej cebuli
5 g oliwy z oliwek extra vergine
nieco kopru
sól pieprz
100 g odsączonego tuńczyka Rio Mare w sosie własnym
1 pomarańcza
1/4 czerwonej cebuli
5 g oliwy z oliwek extra vergine
nieco kopru
sól pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Obierz pomarańczę, usuń białą część i błonkę otaczającą cząstki. Czynności te wykonuj nad misą, by zebrać skapujący sok.
2. Wymieszaj sok z miski z oliwą, poszatkowanym koprem i bardzo drobno pokrojoną cebulą, dopraw solą i pieprzem.
3. Ułóż na talerzu rozdrobnionego tuńczyka oraz cząstki pomarańczy, polej przygotowanym sosem.
Do tuńczyka z sałatką z pomarańczy świetnie będzie pasowało 60 g spaghetti z dużą ilością świeżych pomidorów, aromatyczną bazylią i chudym jogurtem. To lekkie danie, które zasmakuje każdemu - jest bogate w białka i witaminy!