Tradycyjna sałatka jarzynowa z tuńczykiem


Składniki
dla 2-3 osób:
Ugotowane warzywa:
3 marchewki
3 pietruszki (korzeń)
1 seler
2 ziemniaki
Pół szklanki groszku
+
200 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 ogórki kiszone
2 jajka na twardo
4 łyżki domowego majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 ząbek czosnku
Pietruszka natka
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Ugotowane warzywa:
3 marchewki
3 pietruszki (korzeń)
1 seler
2 ziemniaki
Pół szklanki groszku
+
200 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 ogórki kiszone
2 jajka na twardo
4 łyżki domowego majonezu
2 łyżki kwaśnej śmietany
1 ząbek czosnku
Pietruszka natka
Sok z cytryny
Sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Warzywa pokrój w drobną kostkę, wymieszaj z pokrojonymi ogórkami, jajkami i tuńczykiem.
2. W miseczce wymieszaj majonez z śmietaną, zmiażdżonym czosnkiem, sokiem z cytryny, solą, pieprzem i natką pietruszki.
3. Zawartość miseczki wymieszaj z warzywami.
4. Podawaj ze świeżym pieczywem.