Tosty z tuńczykiem, pomidorem i sosem tatarskim


Składniki
na 4 porcje:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
4 kromki chleba pszennego
2 plasterki szynki (np. prosciutto cotto)
2 plasterki sera
1/2 pomidora
2 łyżki gotowego sosu tatarskiego
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
4 kromki chleba pszennego
2 plasterki szynki (np. prosciutto cotto)
2 plasterki sera
1/2 pomidora
2 łyżki gotowego sosu tatarskiego
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Na dwóch kromkach chleba ułóż szynkę i ser, przykryj dwiema pozostałymi kromkami, a następnie zapiecz je jak zwykłe tosty.
2. Pomidora pokrój w plastry, otwórz nieco ostudzone tosty, włóż szybko do środka plastry pomidorów, tuńczyka w oliwie z oliwek, polej sosem tatarskim.
3. Ponownie zamknij tosty, przekrój je na pół, by powstały 4 trójkąty. Chrup je od razu.