Toskańska panzanella z tuńczykiem

Składniki

Na 4 porcje
300 g czerstwego chleba
2 opakowania 160 g tuńczyka Rio Mare w sosie własnym
2 pomidory
4 rzodkiewki
1 gałązka selera
1 świeża biała cebula
80 ml oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia
2 łyżki stołowe octu z czerwonego wina
bazylia
sól, pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w sosie własnym

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pokrój chleb w kromki i zanurz w zimnej wodzie na kilka minut. Kiedy pieczywo jest dobrze namoczone, ściśnij i następnie pokrusz. na średnie kawałki.

    2. Pokrój pomidory na plasterki, pokrój rzodkiewki, seler i drobno cebulę. Dodaj posiekaną bazylię. Dodaj warzywa do chleba, dopraw solą i pieprzem, dopraw oliwą i skrop octem.

    3. Odsącz tuńczyka i rozdziel na płatki. Dodaj do pozostałych składników. Dobrze wymieszaj, przełóż panzanellę do mieseczek i udekoruj kilkoma liśćmi bazylii.

Najpopularniejsze przepisy