Tortille razowe z tuńczykiem i warzywami – przepis Cristina Catese


Składniki
na 4 porcje:
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 tortille pełnoziarniste
200 g serka wiejskiego
4 ogórki kiszone
garść pomidorków koktajlowych
8 rzodkiewek różnego koloru
sól i pieprz
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 tortille pełnoziarniste
200 g serka wiejskiego
4 ogórki kiszone
garść pomidorków koktajlowych
8 rzodkiewek różnego koloru
sól i pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Warzywa kroimy w drobną kostkę. Mieszamy z serkiem wiejskim. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
2. Tortille zrumieniamy na suchej patelni do czasu aż będzie chrupiąca.
3. Każdy placek kroimy na 4 części. Na każdy „chips” nakładamy serek z warzywami i tuńczyka. Serwujemy od razu.