Tortilla z tuńczykiem i papryką


Składniki
Na 2 porcje
160 g tuńczyka w oliwie Rio Mare
2 tortille
1 mała czerwona papryka
1 mała żółta papryka
1 mała czerwona cebula
3 łyżki jogurtu greckiego
2 garście rukoli
1 ząbek czosnku
sól oraz pieprz
160 g tuńczyka w oliwie Rio Mare
2 tortille
1 mała czerwona papryka
1 mała żółta papryka
1 mała czerwona cebula
3 łyżki jogurtu greckiego
2 garście rukoli
1 ząbek czosnku
sól oraz pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Do małej miseczki dodaj jogurt, szczyptę soli oraz pieprzu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszaj i odstaw na bok.
2. Cebulę obierz i pokrój w krążki a papryki w paski.
3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Połóż na patelni tortillę i podgrzej.
4. Na każdą tortillę wyłóż lekki sos i rozprowadź na całej powierzchni. Dodaj po garści rukoli. Ułóż papryki oraz cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka i zawiń każdą tortillę w rulon.
5. Gotowe tortille opiecz z każdej strony na patelni, aby nabrały złotobrązowego koloru. Podawaj od razu.
Kalorie w porcji: 413 kcal (21 g białka, 16 g tłuszcze, 46 g węglowodany)