Tortilla z tuńczykiem i papryką

Składniki

Na 2 porcje
160 g tuńczyka w oliwie Rio Mare
2 tortille
1 mała czerwona papryka
1 mała żółta papryka
1 mała czerwona cebula
3 łyżki jogurtu greckiego
2 garście rukoli
1 ząbek czosnku
sól oraz pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Do małej miseczki dodaj jogurt, szczyptę soli oraz pieprzu i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku. Wymieszaj i odstaw na bok.

    2. Cebulę obierz i pokrój w krążki a papryki w paski.

    3. Rozgrzej patelnię na średnim ogniu. Połóż na patelni tortillę i podgrzej.

    4. Na każdą tortillę wyłóż lekki sos i rozprowadź na całej powierzchni. Dodaj po garści rukoli. Ułóż papryki oraz cebulę. Dodaj odsączonego tuńczyka i zawiń każdą tortillę w rulon.

    5. Gotowe tortille opiecz z każdej strony na patelni, aby nabrały złotobrązowego koloru. Podawaj od razu.

    Kalorie w porcji: 413 kcal (21 g białka, 16 g tłuszcze, 46 g węglowodany)

Najpopularniejsze przepisy