Temaki z tuńczykiem, kaszą perłową i i marynowanymi grzybami – przepis Cristina Catese


Składniki
2 x 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie extra vergine
200 g ugotowanej kaszy perłowej (100 g suchej)
150 g marynowanych grzybków odsączonych z zalewy
pęczek szczypiorku
4 arkusze nori
4 łyżki chrzanu
prażony sezam – czarny i biały
sos sojowy – do smaku
marynowany imbir – do smaku
200 g ugotowanej kaszy perłowej (100 g suchej)
150 g marynowanych grzybków odsączonych z zalewy
pęczek szczypiorku
4 arkusze nori
4 łyżki chrzanu
prażony sezam – czarny i biały
sos sojowy – do smaku
marynowany imbir – do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu.
2. Na płatkach nori układamy kaszę, smarujemy chrzanem, układamy posiekane grzybki i tuńczyka. Dodajemy szczypior i zawijamy w rożek.
3. Gotowe tamaki doprawiamy do smaku sosem sojowym, chrzanem.
4. Podajemy z sezamem i dodatkowym tuńczykiem.