Tacos z sałatką meksykańską Insalatissima Rio Mare i guacamole

Składniki

dla 4 osób
4 opakowania sałatki Insalatissime Rio Mare meksykańskiej
4 tortille kukurydziane
1 awokado
1 pomidor
pół cebuli
1 limonka
łyżeczka soli morskiej
odrobina czarnego pieprzu, szczypta suszonej ostrej papryki
pół główki sałaty
oliwa z oliwek extra vergine

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime meksykańska z tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1, Posiekaj cebulę i zanuż ją na 10 minut w wodzie z dodatkiem soli i octu.

    2. Przekrój na pół awokado, wyjmij pestkę, wydrąż miąższ i rozgnieć go za pomocą widelca.

    3. Posiekaną cebulę i pomidora bez pestek wymieszaj z awokado, sokiem z limonki, solą, łyżką oliwy, czarnym pieprzem i ostrą papryczką.

    4.Umyj sałatę, osusz, liście zwiń w rulon i pokrój w cienkie paski (tzw. chiffonade). Polej sałatę oliwą z oliwek extra vergine i posól.

    5. Na talerzu ułóż tortillę, wypełninij ją sałatą, cebulą i sałatką meksykańską Insalatissime. Obok nałóż kilka łyżeczek guacamole i podawaj.

Najpopularniejsze przepisy