Sushi z tuńczykiem, awokado i rzodkiewką
Składniki
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 szklanka ugotowanego i doprawionego ryżu do sushi
3 płaty nori
½ awokado
½ ogórka
½ marchewki
Łyżeczka czarnego sezamu
½ łyżeczki wasabi
1 szklanka ugotowanego i doprawionego ryżu do sushi
3 płaty nori
½ awokado
½ ogórka
½ marchewki
Łyżeczka czarnego sezamu
½ łyżeczki wasabi
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Bambusową mate owiń folią spożywczą.
2. Na folii połóż nori, ułóż na nim cienką warstwę ryżu.
3. Na początku lub na środku warstwy ryżu rozprowadź niewielka ilość wasabi, ułóż na nim pokrojone awokado, paski ogórka, marchewki, kawałki tuńczyka, możesz dodać odrobinę sezamu.
4. Całość zwiń i dociśnij,
5. Podawaj z sosem sojowym.