Śródziemnomorska sałatka z ziemniakami i fasolką szparagową

Składniki

1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
Sól i pieprz
4 młode ziemniaki
1 garść natki pietruszki
2 jajka ugotowane na twardo
1 garść oliwek
1 puszka tuńczyka Rio Mare
1 garść fasolki szparagowej

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Cebulę, jajka i czosnek kroimy na cienkie plasterki, ugotowaną fasolę przekrawamy na pół, natkę pietruszki siekamy drobno a ugotowane ziemniaki kroimy na cząstki.

    2. Całość przekładamy do miski i mieszamy doprawiając solą i pieprzem.

    3. Na końcu dodajemy kawałki tuńczyka i przekładamy do pudełka na wynos.

Najpopularniejsze przepisy