Śródziemnomorska pizza z tuńczykiem i czerwoną cebulą
Składniki
dla 4 osób
1 opakowanie 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
400 g gotowego ciasta na pizzę
250 g pulpy pomidorowej
½ czerwonej cebuli
200 g mozzarelli
oliwa z oliwek
oregano, sól
1 opakowanie 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
400 g gotowego ciasta na pizzę
250 g pulpy pomidorowej
½ czerwonej cebuli
200 g mozzarelli
oliwa z oliwek
oregano, sól
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Drobno posiekaj cebulę i pokrój w kostkę mozzarellę. Szczyptą soli oraz oregano dopraw pulpą pomidorową. Następnie dodaj do nich lekko odcedzonego tuńczyka i delikatnie wymieszaj.
2. Wyłóż ciastem formę posmarowaną oliwą. Nałóż warstwę sosu z pomidorów i tuńczyka, połóż na wierzch drobne pierścienie cebuli oraz mozzarellę.
3. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez ok. 40 minut. Podana na obiad, z owocami na deser, sprawi wszystkim wielką frajdę.