Spaghetti z tuńczykiem i pomidorkami
Składniki
dla 4 osób
1 opakowanie tuńczyka w oliwie z oliwek Rio Mare o wadze 160 g
350 g spaghetti
350 g pomidorów czereśniowych
1 ząbek czosnku
papryczka peperoncino
30 g oliwy z oliwek
kilka listków bazylii sól
1 opakowanie tuńczyka w oliwie z oliwek Rio Mare o wadze 160 g
350 g spaghetti
350 g pomidorów czereśniowych
1 ząbek czosnku
papryczka peperoncino
30 g oliwy z oliwek
kilka listków bazylii sól
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Pomidorki przekrój na pół, poszarp liście bazylii, drobno posiekaj czosnek, a tuńczyka odsącz.
2. Makaron wrzuć do wrzącej wody i ugotuj.
3. Na dużej patelni podsmaż czosnek i pokrojoną w plasterki ostrą papryczkę z dodatkiem oliwy z oliwek; dodaj pomidorki i bazylię, przypraw solą i duś przez kilka minut.
4. Odcedź makaron, przełóż go na patelnię z sosem, wymieszaj, podgrzewając przez chwilę na małym ogniu, dodaj tuńczyka i podawaj.