Spaghetti z tuńczykiem i pistacjami


Składniki
Na 4 porcje
350 g spaghetti
2 x 80g opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
20 g łuskanych orzechów pistacjowych
1 pomarańcza
1 ząbek czosnku
1 mała nać pietruszki
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól i pieprz do smaku
350 g spaghetti
2 x 80g opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
20 g łuskanych orzechów pistacjowych
1 pomarańcza
1 ząbek czosnku
1 mała nać pietruszki
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól i pieprz do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Zagotuj garnek z wodą. Gdy zacznie wrzeć, dodaj sól. Następnie wrzuć spaghetti i gotuj „al dente”.
2. W międzyczasie, posiekaj orzechy pistacjowe, zetrzyj skórkę z pomarańczy i posiekaj natkę pietruszki.
3. Obierz czosnek i podsmaż na dużej patelni z odrobiną z oliwą z oliwek. Dodaj odsączony makaron i kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Smaż przez minutę.
4. Dodaj tuńczyka, orzechy pistacjowe, skórkę pomarańczową i pietruszkę. Dopraw do smaku pieprzem, usuń czosnek, wymieszaj całość i podawaj.