Spaghetti w kształcie gniazdek z tuńczykiem


Składniki
dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g spaghetti
3 twarde pomidory
kilka liści bazylii
6 czarnych oliwek
1 łodyga selera naciowego
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g spaghetti
3 twarde pomidory
kilka liści bazylii
6 czarnych oliwek
1 łodyga selera naciowego
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Ugotuj makaron w dużej ilości osolonej wody.
2. Pomidory pokrój na plastry, posiekaj, przełóż do miseczki, dodaj oliwę z oliwek i sól.
3. Posiekaj oliwki bez pestek, selera naciowego i liście bazylii.
4. Do warzyw dodaj pomidory i odsączonego tuńczyka.
5. Odcedź makaron i dodaj do niego część sosu z pomidorów i tuńczyka. Uformuj gniazdka z makaronu na talerzach, a na środek nałóż jeszcze odrobinę sosu.