Sos tuńczykowy


Składniki
Na 4 porcje
3 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek 80 g
200 g pulpy pomidorowej
1 mała cebula
½ ząbka czosnku
100 ml białego wina
gałązka pietruszki i bazylii
40 g oliwy
sól
3 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek 80 g
200 g pulpy pomidorowej
1 mała cebula
½ ząbka czosnku
100 ml białego wina
gałązka pietruszki i bazylii
40 g oliwy
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Posiekaj cebulę z czosnkiem i oddzielnie bazylię z pietruszką. Smaż na patelni cebulę i czosnek na oliwie, dodaj wino i pozwól mu odparować przez 3 minuty.
2. Dodaj pomidory, dopraw solą i gotuj przez około dziesięć minut, następnie dodaj odsączonego tuńczyka i posiekane zioła.