Smażona dynia z Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą

Składniki

Składniki na 4 porcje
4 x Rio Mare Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą
800 g świeżej dyni pokrojonej na kawałki
kilka gałązek rozmarynu
60 g oliwy extra vergine
sól i pieprz do smaku

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime z soczewicą i tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Jeśli kawałki dyni są zbyt duże, pokrój je na mniejsze części. Podsmaż na nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek, szczyptą soli i kilkoma gałązkami rozmarynu, aż będą miękkie i złociste.

    2. Ugotowaną dynię ułóż na 4 pojedynczych talerzach. Dobrze wymieszaj Insalatissime, a następnie rozłóż łyżką na każdym talerzu obok dyni.

    3. Podawaj na ciepło.

Najpopularniejsze przepisy