Smażona dynia z Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą


Składniki
Składniki na 4 porcje
4 x Rio Mare Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą
800 g świeżej dyni pokrojonej na kawałki
kilka gałązek rozmarynu
60 g oliwy extra vergine
sól i pieprz do smaku
4 x Rio Mare Insalatissime z tuńczykiem i soczewicą
800 g świeżej dyni pokrojonej na kawałki
kilka gałązek rozmarynu
60 g oliwy extra vergine
sól i pieprz do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Jeśli kawałki dyni są zbyt duże, pokrój je na mniejsze części. Podsmaż na nieprzywierającej patelni z oliwą z oliwek, szczyptą soli i kilkoma gałązkami rozmarynu, aż będą miękkie i złociste.
2. Ugotowaną dynię ułóż na 4 pojedynczych talerzach. Dobrze wymieszaj Insalatissime, a następnie rozłóż łyżką na każdym talerzu obok dyni.
3. Podawaj na ciepło.