Sałatka ziemniaczana z tuńczykiem i octem balsamicznym


Składniki
dla 4 osób
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w Oliwie z Oliwek (2x160 g)
3 ziemniaki
1 niewielki kalafior
1 litr bulionu warzywnego
kilka kropli oleju balsamicznego
oliwa z oliwe
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w Oliwie z Oliwek (2x160 g)
3 ziemniaki
1 niewielki kalafior
1 litr bulionu warzywnego
kilka kropli oleju balsamicznego
oliwa z oliwe
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Ziemniaki obierz i pokrój jak na frytki, kalafiora podziel na małe różyczki, bulion doprowadź do wrzenia, a następnie wrzuć do niego pokrojone warzywa i gotuj przez około 20 minut. Odcedź, przełóż do zimnej wody i ponownie odcedź.
2. Dopraw warzywa oliwą z oliwek, dodaj dobrze odsączonego i rozdrobnionego tuńczyka, polej odrobiną octu balsamicznego i podawaj.
3. Aby otrzymać lekki i zbilansowany posiłek, podaj sałatkę z porcją makaronu z lekkim sosem pomidorowym oraz świeżym owocem na deser.