Sałatka z tuńczykiem w stylu azjatyckim


Składniki
dla 2 osób:
120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 marchewki
6 rzodkiewek
1 czerwona papryka
2 łodygi selera naciowego
świeża kolendra
1 mała sałata rzymska
2 garści szpinaku baby
3 cm pokrojonego w paseczki imbiru
1 łyżka czarnego sezamu
Sos:
2 łyżki sosu sojowego jasnego
1 łyżeczka soku z limonki
1 małe chili
2 łyżeczki oleju sezamowego
120 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 marchewki
6 rzodkiewek
1 czerwona papryka
2 łodygi selera naciowego
świeża kolendra
1 mała sałata rzymska
2 garści szpinaku baby
3 cm pokrojonego w paseczki imbiru
1 łyżka czarnego sezamu
Sos:
2 łyżki sosu sojowego jasnego
1 łyżeczka soku z limonki
1 małe chili
2 łyżeczki oleju sezamowego
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Marchew i paprykę pokrój w cienki paseczki, selera i rzodkiewkę w plasterki, warzywa wymieszaj.
2. Dodaj pokrojoną sałatę, szpinak, tuńczyka, imbir.
3. Składniki sosu wymieszaj, polej nim sałatkę, całość posyp czarnym sezamem.