Sałatka z tuńczykiem, rukolą, jabłkami i kukurydzą


Składniki
dla 4 osób
2 x 160 g Insalatissime Rio Mare z kukurydzą i tuńczykiem
100 g rukoli
1 czerwone jabłko
2 kromki świeżego chleba
oliwa z oliwek
pieprz, sól
2 x 160 g Insalatissime Rio Mare z kukurydzą i tuńczykiem
100 g rukoli
1 czerwone jabłko
2 kromki świeżego chleba
oliwa z oliwek
pieprz, sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Pokrój chleb na kawałki, dopraw do smaku olejem i pieprzem. Podsmaż na nieprzywierającej patelni na złotobrązowo.
2. Jabłka umyj, przetnij na pół, usuń gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Dopraw oliwą i solą.
3. Przełóż jabłka do miski z rukolą, dodaj Insalatissime Rio Mare z kukurydzą, wszystko dobrze wymieszaj, pokrusz chleb i posyp sałatkę. Podawaj od razu.