Sałatka z tuńczykiem, rukolą, jabłkami i kukurydzą

Składniki

dla 4 osób
2 x 160 g Insalatissime Rio Mare z kukurydzą i tuńczykiem
100 g rukoli
1 czerwone jabłko
2 kromki świeżego chleba
oliwa z oliwek
pieprz, sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Insalatissime z kukurydzą i tuńczykiem

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Pokrój chleb na kawałki, dopraw do smaku olejem i pieprzem. Podsmaż na nieprzywierającej patelni na złotobrązowo.

    2. Jabłka umyj, przetnij na pół, usuń gniazda nasienne, pokrój na plasterki. Dopraw oliwą i solą.

    3. Przełóż jabłka do miski z rukolą, dodaj Insalatissime Rio Mare z kukurydzą, wszystko dobrze wymieszaj, pokrusz chleb i posyp sałatkę. Podawaj od razu.

Najpopularniejsze przepisy