Sałatka z tuńczykiem, marchewką, fasolką i ziarnami gorczycy


Składniki
na 4 porcje:
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
200 g zielonej sałaty
300 g małej, zielonej fasolki szparagowej
2 marchewki
1 niewielka czerwona cebula
2 łyżeczki nasion gorczycy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu
oliwa z oliwek extra vergine
sól
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
200 g zielonej sałaty
300 g małej, zielonej fasolki szparagowej
2 marchewki
1 niewielka czerwona cebula
2 łyżeczki nasion gorczycy
1 łyżeczka miodu
1 łyżeczka octu
oliwa z oliwek extra vergine
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Obetnij końcówki fasolki, gotuj ją we wrzącej, osolonej wodzie przez około 20 minut.
2. Rozgnieć lekko nasiona gorczycy, wymieszaj je z octem, miodem, szczyptą soli i oliwą.
3. Obierz marchewki, pokrój je na cienkie płatki przy pomocy obieraczki, poszatkuj cebulę, odsącz tuńczyka, odcedź fasolkę, przepłucz ją zimną wodą i jeszcze raz odcedź.
4. Połącz wszystkie składniki, dodaj sos z gorczycą, delikatnie wymieszaj i podawaj.