Sałatka z tuńczykiem, fenkułem i awokado


Składniki
dla 4 osób
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek 160 g
1 fenkuł
100 g roszponki
1 awokado
1 marchewka
40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek 160 g
1 fenkuł
100 g roszponki
1 awokado
1 marchewka
40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
1 łyżka soku z cytryny
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Obierz marchewkę i pokrój w bardzo drobną kostkę, obierz fenkuł i pokrój go cienko; przekrój awokado na pół wzdłuż, usuń pestkę i łyżką zbierz całą masę; pokrój w plasterki.
2. Ułóż awokado i fenkuł na talerzu, a następnie dopraw oliwą, sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
3. Na wierzchu połóż odsączone kawałki tuńczyka i roszponkę. Podawaj natychmiast.