Sałatka z tuńczykiem, czerwoną cykorią, fasolką szparagową, dymką i awokado

Składniki

dla 4 osób:
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
300 g ugotowanej fasoli strączkowej
1 świeża cebula dymka
1 awokado
½ cytryny
100 g delikatnej zielonej sałaty
1 główka czerwonej cykorii radicchio
oliwa z oliwek extra vergine
sól, świeżo mielony pieprz

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Obierz awokado, wyjmij pestkę, miąższ pokrój na cztery części, natrzyj awokado cytryną, żeby nie sczerniało, pokrój je na kawałki. Dymkę pokrój w drobne plasterki, umieść w misce z odsączonym tuńczykiem, fasolką w całości i awokado. Przypraw oliwą, solą i pieprzem.

    2. Wymieszaj wszystko dokładnie.

    3. Cykorię pokrój w paski, wymieszaj z sałatą, dodając masę z tuńczyka, delikatnie wymieszaj. Podawaj od razu.

Najpopularniejsze przepisy