Sałatka z tuńczyka, pomidorów i ogórków
Składniki
na 4 porcje:
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
4 jędrne i dojrzałe pomidory na gałązce
100 g mieszanki sałat
2 świeże zielone ogórki
garść czarnych oliwek
½ czerwonej cebuli
oliwa z oliwek extra vergine
sól
2 opakowania tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (2x160 g)
4 jędrne i dojrzałe pomidory na gałązce
100 g mieszanki sałat
2 świeże zielone ogórki
garść czarnych oliwek
½ czerwonej cebuli
oliwa z oliwek extra vergine
sól
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Pomidory pokrój w plastry, ogórki obierz i także pokrój w plastry, cebulę poszatkuj.
2. Mieszankę sałat dopraw oliwą z oliwek, rozdziel na porcje, na górze ułóż pomidory, ogórka i odsączonego tuńczyka.
3. Całość posyp cebulką i czarnymi oliwkami, polej oliwą. Podawaj od razu.