Sałatka z awokado, pomidorami & Insalatissime z soczewicą i tuńczykiem
Składniki
na 4 porcje
4 x Rio Mare Insalatissime z soczewicą i tuńczykiem
1 awokado
4 małe pomidory
½ cytryny
mżawka oliwy extra vergine
sól do smaku
4 x Rio Mare Insalatissime z soczewicą i tuńczykiem
1 awokado
4 małe pomidory
½ cytryny
mżawka oliwy extra vergine
sól do smaku
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Awokado obierz, przekrój na pół, usuń pestkę. Skrop miąższ sokiem z cytryny, aby nie zczerniał i pokrój w bardzo drobne plasterki. Drobno pokrój pomidory wzdłuż.
2. Ułóż plastry awokado i pomidora po jednej stronie talerza tak, aby lekko nachodziły na siebie. Skrop mżawką oliwy i posyp szczyptą soli.
3. Otwórz Insalatissime, wymieszaj zawartość i ułóż na talerzach obok warzyw.