Sałatka jęczmienna z tuńczykiem i grillowanymi warzywami


Składniki
dla 4 osób
1 puszka 160 g tuńczyka Rio Mare w sosie własnym
200 g kaszy jęczmiennej
1 czerwona papryka
1 bakłażan
2 cukinie
50 g oliwy z oliwek extra vergine
rozmaryn, sól i pieprz
1 puszka 160 g tuńczyka Rio Mare w sosie własnym
200 g kaszy jęczmiennej
1 czerwona papryka
1 bakłażan
2 cukinie
50 g oliwy z oliwek extra vergine
rozmaryn, sól i pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. W posolonej wodzie gotuj kaszę jęczmienną przez 20 minut, następnie opłucz ją zimną wodą i dobrze odcedź.
2. Pokrój na grube plastry cukinię i bakłażana, a w paski paprykę i podpiecz wszystko na ruszcie.
3. Posiekaj rozmaryn, pokrój w kostkę grillowane warzywa, a następnie połącz wszystkie składniki. Dopraw solą, pieprzem i oliwą, dodaj kaszę jęczmienną oraz odsączonego tuńczyka i podaj.