Roladki z tuńczykiem i ogórkiem
Składniki
dla 4 osób
3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g jogurtu greckiego
2 ogórki
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz
3 x 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g jogurtu greckiego
2 ogórki
oliwa z oliwek extra vergine
sól
pieprz
Stampa Ricetta
Przygotowanie
1. Za pomocą mandoliny kroimy ogórka w długie i cienkie paski, gotowe paski obsypujemy solą i odkładamy na kilka minut. Następnie odsączamy je za pomocą ręcznika kuchennego.
2. W międzyczasie odsączamy tuńczyka i dzielimy go na małe kawałeczki.
3. Na każdym pasku ogórka delikatnie rozprowadzamy jogurt, dodajemy tuńczyka i zwijamy formując małe roladki, które na koniec przekłuwamy wykałaczką.
4. Gotowe roladki przekładamy na talerz i doprawiamy pieprzem i oliwą.
5. Dla jeszcze lepszego smaku możemy przygotować również sałatkę z pomidorów.