Puszysty omlet z tuńczykiem, cebulą i mozzarellą


Składniki
dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
300 g mozzarelli
6 jajek
2 łyżki startego parmezanu
natka pietruszki
2 cebule dymki
strużka oleju z oliwy extra vergine
sól, pieprz
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
300 g mozzarelli
6 jajek
2 łyżki startego parmezanu
natka pietruszki
2 cebule dymki
strużka oleju z oliwy extra vergine
sól, pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Drobno posiekaj cebulę i zeszklij ją na patelni z oliwą z oliwek i szczyptą soli.
2. Drobno posiekaj pietruszkę, włóż ją do miski z rozbitymi jajkami, szczyptą soli i pieprzu. Całość ubijaj energicznie przez kilka minut, a kiedy dobrze się spieni, dodaj cebulę.
3. Rozgrzej na dużym ogniu patelnię z olejem. Następnie przelej do niej masę z jajek, zmniejsz ogień i mieszaj, aż jajka zaczną się ścinać.
4. Dodaj pokrojoną w kostkę mozzarellę i odsączonego tuńczyka, wyrównaj powierzchnię omleta i pozostaw na wolnym ogniu aż stwardnieje i się zarumieni. Złóż puszysty i złocisty omlet na pół i podawaj na ciepło.