Przekąska z ciasta kataifi z tuńczykiem


Składniki
Na 4 porcje :
Opakowanie ciasta kataifi
100 g groszku
4 ugotowane jajka przepiórcze
200 g ugotowanych korzennych warzyw
100 g pora
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g jogurtu naturalnego
1 cytryna
Sól i pieprz do smaku
Opakowanie ciasta kataifi
100 g groszku
4 ugotowane jajka przepiórcze
200 g ugotowanych korzennych warzyw
100 g pora
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g jogurtu naturalnego
1 cytryna
Sól i pieprz do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Formę do muffinek lub babeczek odwróć i nawiń ciasto nadając mu kształt koszyczków, dobrze uciśnij. Wstaw do nagrzanego piekarnika do 200 C i piecz 10-15 minut do zarumienienia ciasta.
2. Warzywa korzenne pokrój w drobną kostkę i przełóż do miski, dodaj groszek oraz drobno pokrojonego pora. Dodaj delikatnie odsączonego tuńczyka Rio Mare. Dopraw jogurtem, sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem. Wymieszaj.
3. Wystudzone koszyczki zdejmij z formy i ułóż na talerz. Wypełnij lekką sałatką i ozdób jajkiem przepiórczym.