Prowansalski Pan Bagnat

Składniki

1 puszka tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 mała czerwona papryka
1 pomidor
1 czerwona cebula
sałata
1 ogórek
czarne oliwki
2 jajka ugotowane na twardo
Sól i pieprz
chleb wiejski z chrupiącą skórką

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Cebulę, pomidor, ogórka, paprykę i jajka kroimy na plasterki.

    2. Chleb przekrawamy na pół i wyjmujemy z niego część miąższu. Po kolei układamy we wgłębieniu połówki chleba cebulę, pomidory, jajka, oliwki, kawałki tuńczyka, paprykę i ogórka.

    3. Na koniec dodajemy również liście sałaty. Doprawiamy solą i pieprzem.

Najpopularniejsze przepisy