Prowansalski Pan Bagnat


Składniki
1 puszka tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
1 mała czerwona papryka
1 pomidor
1 czerwona cebula
sałata
1 ogórek
czarne oliwki
2 jajka ugotowane na twardo
Sól i pieprz
chleb wiejski z chrupiącą skórką
1 mała czerwona papryka
1 pomidor
1 czerwona cebula
sałata
1 ogórek
czarne oliwki
2 jajka ugotowane na twardo
Sól i pieprz
chleb wiejski z chrupiącą skórką
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Cebulę, pomidor, ogórka, paprykę i jajka kroimy na plasterki.
2. Chleb przekrawamy na pół i wyjmujemy z niego część miąższu. Po kolei układamy we wgłębieniu połówki chleba cebulę, pomidory, jajka, oliwki, kawałki tuńczyka, paprykę i ogórka.
3. Na koniec dodajemy również liście sałaty. Doprawiamy solą i pieprzem.