Potrawka z tuńczykiem Rio Mare

Składniki

160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 małe ziemniaki
2 cukinie
2 czerwone papryki
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
duża szczypta wędzonej papryki
400 ml passaty pomidorowej
2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę wrzuć do osolonej wody i ugotuj.

    2. Paprykę i cukinię umyj i pokrój w kostkę.

    3. Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj. Przysmaż na oliwie, dodaj papryki: słodką, ostrą i wędzoną. Po chwili dodaj świeżą paprykę, a po paru minutach cukinię.

    4. Smaż aż warzyw będą al. dente, wtedy dodaj ziemniaki i pasattę, zagotuj, dodaj duże kawałki tuńczyka, wymieszaj, dopraw do smaku.

    5. Podawaj z natką pietruszki.

Najpopularniejsze przepisy