Potrawka z tuńczykiem Rio Mare


Składniki
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 małe ziemniaki
2 cukinie
2 czerwone papryki
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
duża szczypta wędzonej papryki
400 ml passaty pomidorowej
2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
4 małe ziemniaki
2 cukinie
2 czerwone papryki
1 czerwona cebula
1 ząbek czosnku
pół łyżeczki ostrej papryki
pół łyżeczki słodkiej papryki
duża szczypta wędzonej papryki
400 ml passaty pomidorowej
2 łyżki oliwy z oliwek
natka pietruszki
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę wrzuć do osolonej wody i ugotuj.
2. Paprykę i cukinię umyj i pokrój w kostkę.
3. Cebulę pokrój w piórka, czosnek posiekaj. Przysmaż na oliwie, dodaj papryki: słodką, ostrą i wędzoną. Po chwili dodaj świeżą paprykę, a po paru minutach cukinię.
4. Smaż aż warzyw będą al. dente, wtedy dodaj ziemniaki i pasattę, zagotuj, dodaj duże kawałki tuńczyka, wymieszaj, dopraw do smaku.
5. Podawaj z natką pietruszki.