Pomidory faszerowane kuskusem z rukolą


Składniki
dla 4 osób
2 opakowania sałatek Rio Mare Insalatissime z kuskusem
4 twarde i dojrzałe pomidory
rukola
strużka oliwy z oliwek
łyżka prażonych pestek z dyni
sól
2 opakowania sałatek Rio Mare Insalatissime z kuskusem
4 twarde i dojrzałe pomidory
rukola
strużka oliwy z oliwek
łyżka prażonych pestek z dyni
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Przekrój pomidory na pół i usuń z nich miąższ. Rozdrobnij miąższ i umieść w misce.
2. Posiekaj rukolę, dodaj ją do miąższu z pomidorów, a następnie przypraw solą i oliwą. Dodaj sałatkę Rio Mare Insalatissime i delikatnie wymieszaj wszystko razem.
3. Wypełnij połówki pomidorów przygotowanym farszem, ozdób pestkami z dyni i podaj.