Pizza z tuńczykiem, czerwoną cebulą i pomidorkami


Składniki
na 1 pizzę:
500 g gotowego ciasta na pizzę
2 x 80g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z papryczką chili
1 czerwona słodka cebula
300 g mozzarelli
200 g pomidorków
60 g oliwy z oliwek extra vergine
Łyżeczka oregano
Sól
500 g gotowego ciasta na pizzę
2 x 80g Tuńczyka Rio Mare w oliwie z papryczką chili
1 czerwona słodka cebula
300 g mozzarelli
200 g pomidorków
60 g oliwy z oliwek extra vergine
Łyżeczka oregano
Sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Piekarnik nagrzewamy do 210 st C. Mozzarellę kroimy w kostkę.
2. Na naoliwionej blaszce delikatnie rozprowadzamy ciasto do pizzy. Na wierzch wylewamy kilka kropel oliwy.
3. Pomidorki kroimy w cztery części i wykładamy na cieście. Pokrojoną cebulę wykładamy obok pomidorków. Dodajemy mozzarellę, doprawiamy solą i oregano i całość oblewamy oliwą.
4. Pizzę pieczemy w nagrzanym piekarniku przez ok. 20 min. Kilka minut przed końcem pieczenia na wierzch pizzy wykładamy tuńczyka i kontynuujemy pieczenie przez kolejne 2-3 min.