Pizza z tortill z tuńczykiem


Składniki
dla 2 osób:
100 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 tortille
100 g mozzarelli
2 garści tartego żółtego sera
1 duży pomidor
100 g gęstego sosu pomidorowego
pół łyżeczki oregano
garść czarnych oliwek
mała czerwona cebula
100 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
2 tortille
100 g mozzarelli
2 garści tartego żółtego sera
1 duży pomidor
100 g gęstego sosu pomidorowego
pół łyżeczki oregano
garść czarnych oliwek
mała czerwona cebula
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Pierwszą tortille posyp serem, przykryj drugą tortillą
2. Sos pomidorowy dopraw solą i pieprzem, dodaj oregano, sosem posmaruj tortillę.
3. Mozzarellę odciśnij, pokrój i ułóż na sosie pomidorowym.
4. Na pizzy ułóż tuńczyka, oliwki i cebulę i pomidora.
5. Piecz 10-12 minut w 190 stopniach.
6. Podawaj z bazylią i oliwą.