Pizza meksykańska


Składniki
Na 4 porcje
2 opakowania Insalatissime meksykańskiej z tuńczykiem
1 opakowanie gotowego prostokątnego ciasta na pizzę
400 g pulpy pomidorowej
300 g mozzarelli
100 g startego sera
60 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
odrobina oregano
2 opakowania Insalatissime meksykańskiej z tuńczykiem
1 opakowanie gotowego prostokątnego ciasta na pizzę
400 g pulpy pomidorowej
300 g mozzarelli
100 g startego sera
60 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
odrobina oregano
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Rozgrzej piekarnik do 200 °; dodaj oliwę do pulpę pomidorowej, oregano i sól. Mozzarellę pokrój w kostkę.
2. Nasmaruj tłuszczem prostokątną blachę do pieczenia, rozwałkuj ciasto, dopasowując do krawędzi blachy, rozłóż sos pomidorowy i pokrojoną w kostkę mozzarellę i żółty ser, a następnie włóż do piekarnika i piecz przez około 30 minut.
3. Otwórz Insalatissime i rozłóż równomiernie na pizzy. Następnie włóż ponownie do piekarnika na 1-2 minuty, aby wszystkie składniki były ciepłe.
4. Serwuj pizzę od razu.