Pikantna sałatka z makaronem i tuńczykiem


Składniki
Na 4 porcje
2 opakowania Insalatissime meksykańskiej z tuńczykiem
300 g krótkiego makaronu typu penne
80 g rukoli
40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
2 opakowania Insalatissime meksykańskiej z tuńczykiem
300 g krótkiego makaronu typu penne
80 g rukoli
40 g oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Zagotuj wodę na makaron w dużym garnku; dodaj sól. Gdy woda zacznie wrzeć, dodaj makaron. Ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
2. Odcedź makaron pod strumieniem zimnej wody, aby go schłodzić. Odcedź dokładnie i przełóż do miski. Dopraw oliwą.
3. Dodaj Insalatissime do makaronu i wymieszaj całość.
4. Opłucz rukolę i pokrój drobno. Dodaj do makaronu, obróć ostrożnie i podawaj od razu.