Pianka z tuńczyka, groszku i mięty


Składniki
dla 4 osób
4 puszki 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
400 g mrożonego groszku
200 g świeżej śmietany
80 g startego parmezanu
2 cebule
20 g oliwy z oliwek extra vergine
listki świeżej mięty
sól
4 puszki 80 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
400 g mrożonego groszku
200 g świeżej śmietany
80 g startego parmezanu
2 cebule
20 g oliwy z oliwek extra vergine
listki świeżej mięty
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Posiekaj cebulę i włóż ją do rondelka z oliwą. Gdy się zeszkli, dodaj groszek, sól i dwie łyżki wody.
2. Pozostaw na ogniu przez 10 minut, a następnie odstaw na bok i zmiksuj z dobrze odcedzonym tuńczykiem, parmezanem i kilkoma listkami mięty.
3. Ubij śmietanę i połącz ją delikatnie trzepaczką lub łyżką ze świeżo przygotowanym kremem.
4. Przelej wszystko do pojemników i odstaw w chłodne miejsce, aby ostygło.