Omlet z tuńczykiem


Składniki
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 jajka
50 ml mleka
0,5 łyżki masła
8 pomidorków koktajlowych
0,5 kulki mozzarelli (50 g)
1garść rukoli lub Twojej innej ulubionej sałaty
pieprz i sól
4 jajka
50 ml mleka
0,5 łyżki masła
8 pomidorków koktajlowych
0,5 kulki mozzarelli (50 g)
1garść rukoli lub Twojej innej ulubionej sałaty
pieprz i sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Pomidorki pokrój na połówki, sałatę opłucz.
2. Jajka wbij do miski, dodaj mleko, szczyptę soli i pieprzu, wszystko wymieszaj trzepaczką lub widelcem.
3. Na średniej patelni rozpuść masło, wlej masę jajeczną, ułóż na niej tuńczyka, wymieszaj, jeśli jajka jeszcze się nie ścięły. Po 2 minutach przewróć omlet na drugą stronę (użyj do tego płaskiej szpatułki). Smaż kolejne 2 minuty do zarumienienia.
4. Usmażony omlet przełóż na talerz, dodaj pomidorki, sałatę. Całość złóż na pół i zjedz od razu, ponieważ z czasem omlet traci na puszystości.