Mus z tuńczyka


Składniki
na 4 porcje
2 x 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g kremowego serka
100 ml śmietanki 36%
2 łyżki majonezu
30 g pistacji bez skorupek
kilka gałązek rukwi wodnej
sól do smaku
2 x 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g kremowego serka
100 ml śmietanki 36%
2 łyżki majonezu
30 g pistacji bez skorupek
kilka gałązek rukwi wodnej
sól do smaku
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Odsączonego tuńczyka, serek i majonez zblenduj do czasu aż powstanie gładka masa.
2. Kremówkę ubij ze szczyptą soli na sztywno, a następnie połącz z tuńczykowym kremem. Przełóż do lodówki do schłodzenia.
3. Rozłóż mus na 4 talerzach, udekoruj rukwią i posiekanymi pistacjami.