Mus z tuńczyka

Składniki

na 4 porcje
2 x 160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
100 g kremowego serka
100 ml śmietanki 36%
2 łyżki majonezu
30 g pistacji bez skorupek
kilka gałązek rukwi wodnej
sól do smaku

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Odsączonego tuńczyka, serek i majonez zblenduj do czasu aż powstanie gładka masa.

    2. Kremówkę ubij ze szczyptą soli na sztywno, a następnie połącz z tuńczykowym kremem. Przełóż do lodówki do schłodzenia.

    3. Rozłóż mus na 4 talerzach, udekoruj rukwią i posiekanymi pistacjami.

Najpopularniejsze przepisy