Mini taco z tuńczykiem


Składniki
160 g tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek
4 mini taco
1 awokado
½ małej cebuli
sok z ½ limonki
1 mała papryczka chili
garść świeżej kolendry
2 łyżki śmietany
60 g tartego sera cheddar
4 mini taco
1 awokado
½ małej cebuli
sok z ½ limonki
1 mała papryczka chili
garść świeżej kolendry
2 łyżki śmietany
60 g tartego sera cheddar
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Taco złóż i lekko podpiecz w piekarniku.
2. Aby przygotować guacamole, posiekaj cebulę i chili, miąższ awokado rozdrobnij ugniatając widelcem, wymieszaj z cebulą i chili, dodaj sok z limonki, sól, pieprz.
3. Do taco nałóż duże kawałki tuńczyka, guacamole, łyżeczkę śmietany, na wierzchu posyp tartym serem i świeżą kolendrą.