Mini muffinki z parmezanem i z pastą z tuńczyka


Składniki
NA 12 MUFFINEK
2 tubki pasty z tuńczyka Rio Mare
120 g mąki
1 jajko
40 ml oliwy extra vergine
60 ml mleka
40 g startego parmezanu
1/2 saszetki drożdzy instant
sól i pieprz
2 tubki pasty z tuńczyka Rio Mare
120 g mąki
1 jajko
40 ml oliwy extra vergine
60 ml mleka
40 g startego parmezanu
1/2 saszetki drożdzy instant
sól i pieprz
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Ubij jajka w misce mikserem elektrycznym, powoli dodaj mleko, dodaj mąkę, starty parmezan i ubijaj jeszcze przez minutę, a następnie dodaj oliwę extra vergine, dopraw solą i dużą ilością pieprzu.
2. Wlej masę do 12 lekko naoliwionych i oprószonych mąką silikonowych foremek i piecz w nagrzanym do 180°C piekarniku przez 12 minut lub do momentu, aż muffinki zbrązowieją.
3. Poczekaj, aż muffinki ostygną, wyjmij je z foremek, udekoruj pastą z tuńczyka Rio Mare Paté i ułóż na talerzu.