Makaron orecchiette z papryką, tuńczykiem i rukolą

Składniki

dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g makaronu orecchiette
1 papryka czerwona i 1 żółta
1 cebula liście rukoli
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól

Stampa Ricetta

Udostępnij przepis

Powiedz swoim znajomym

Wykorzystane produkty

Tuńczyk w oliwie z oliwek

DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ

Przygotowanie

    1. Ugotuj makaron w słonej wodzie. Przekrój paprykę, wybierz z niej ziarna i białą część, a resztę pokrój w grube paski.

    2. Pokrój cebulę i zeszklij ją na patelni z olejem. Dodaj paprykę, dopraw solą.

    3. Gotuj na dużym ogniu, często mieszając, aż papryka stanie się krucha.

    4. Połącz całość z makaronem oraz dodaj odsączonego tuńczyka i liście rukoli. Dobrze wymieszaj i podaj.

Najpopularniejsze przepisy