Makaron orecchiette z papryką, tuńczykiem i rukolą


Składniki
dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g makaronu orecchiette
1 papryka czerwona i 1 żółta
1 cebula liście rukoli
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g makaronu orecchiette
1 papryka czerwona i 1 żółta
1 cebula liście rukoli
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Ugotuj makaron w słonej wodzie. Przekrój paprykę, wybierz z niej ziarna i białą część, a resztę pokrój w grube paski.
2. Pokrój cebulę i zeszklij ją na patelni z olejem. Dodaj paprykę, dopraw solą.
3. Gotuj na dużym ogniu, często mieszając, aż papryka stanie się krucha.
4. Połącz całość z makaronem oraz dodaj odsączonego tuńczyka i liście rukoli. Dobrze wymieszaj i podaj.