Makaron farfalle z pomidorami, cukinią i tuńczykiem


Składniki
dla 4 osób:
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g makaronu typu farfalle lub podobnego
2 cukinie
100 g passaty pomidorowej
1 ząbek czosnku
pęczek poszatkowanej natki pietruszki
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
1 opakowanie tuńczyka Rio Mare w oliwie z oliwek (160 g)
350 g makaronu typu farfalle lub podobnego
2 cukinie
100 g passaty pomidorowej
1 ząbek czosnku
pęczek poszatkowanej natki pietruszki
40 g oliwy z oliwek extra vergine
sól
Stampa Ricetta

Przygotowanie
1. Zagotuj wodę i posól ją. Umyj cukinie, a następnie zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
2. Podsmaż na oliwie ząbek czosnku. Gdy nabierze złocistego koloru, usuń go, na tej samej patelni podsmaż cukinie na średnim ogniu przez 5 minut. Dodaj do cukinii przecier pomidorowy, dopraw solą. Podgrzewaj jeszcze przez około 2 minuty i zdejmij z ognia.
3. Następnie dodaj natkę i dokładnie odsączonego tuńczyka.
4. Makaron włóż do wrzącej wody, ugotuj. Odcedź i połącz go z sosem.